Hr. M. van Wijk - Oorlogsslachtoffers West-Betuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hr. M. van Wijk

Gemeente Buren > Burgerslachtoffers: > Zoelen
Achternaam: Wijk
Voornamen: Marinus Teunis
Rang: Dpl. sold.
Mil. onderdeel: 2-III-8 R.I.
Geboorteplaats: Zoelen
Overlijdensplaats: Arnhem
Begraafplaats: N.H. Begraafplaats te Zoelen
Gemeente: Buren
Provincie: Gelderland
Land: Nederland
Vak: 6
Nummer: 4
De ouders van Marinus waren de uit Zoelen afkomstige landarbeider  Peter Jan van Wijk en  de uit Ingen afkomstige Jantje Paulina  van Meerten. Zij trouwden op 2 april 1909 in Zoelen en kregen twee kinderen:  Helena (1910-1910) en Marinus Teunis (1912-1940).

Marinus was ook een landarbeider en verloofd met Riena van Ommeren, toen hij als dienstplichtig soldaat  werd ingezet bij de strijd op de Grebbeberg. Hij raakte ernstig gewond op 13 mei in het  noordelijk gedeelte van het bos op de  berg   (zgn. roggeveld), waarschijnlijk toen de Duitsers hun aanval hervatten. Hij is op 18 mei 1940 aan zijn verwondingen overleden  in het St. Elisabeth ziekenhuis in Arnhem. Op 21 mei 1940 werd hij op de  Hervormde Begraafplaats in Zoelen begraven.
Lotno.: Zoelen 82. Stam: 8 RI
Bron: De strijd op Nederlands grondgebied   tijdens WO II, Hoofddeel III/ Deel 3: De operaties van het veldleger en het oostfront van de Vesting Holland Mei 1940.
Plaats van verwonding volgens nalatenschap van Kpl.M. Poortman van 1-II-19 R.I.; onderdeel en plaats van overlijden mede volgens opgave lid van de bergingsploeg op 16 mei.
Bron. H. Groenman

 Uit de Nieuwe Tielse Courant, 21 mei 1940
 
Zoeken op deze website
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu